SAMSUN / ASARCIK - Halil İyison Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Sosyal Programı Kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde ilçemiz nüfusuna kayıtlı olup şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimiz Zafer AKKUŞ ve Muharrem KONU'nu öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından kabirlerinde ziyaret edilerek Yasin'i Şerif okunmuştur.

Nis

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 'Ramazan Kolisi' yardımı gerçekleştirilmiştir.

Nis

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında okulumuz  10. ve 11. sınıf öğrencileri tarafından okul bahçesindeki ağaçların bakımı ve okulumuz çevresindeki orman arazisinin temizliği yapılmıştır.

Şbt

Okusma Projeis kapsamında gerçekleştirilen Okuma Halkası etkinliği okulumuz Z Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

Şbt

Okusam projesi kapsamında Aralık ayında Okuma Halkası oluşturularak okuma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Şbt

OKUSAM projesi kapsamında öğrencilerimizin boş vakitlerinde kitap okuayabilecekleri alanlar oluşturduk. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okul rehberlik servisimiz tarafından hazırlanan veli bültenimiz yayınlanmıştır.

HALİL İYİSON ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TATİHÇESİ

Halil İyison Anadolu İmam Hatip Lisesi 27 derslikten oluşmuştur. Okul binamız 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Asarcık ilçesinde bulunan Çok programlı Anadolu lisesi bünyesinde eğitim görmekte olan imam hatip lisesi öğrencileri okul açıldıktan sonra nakil gelerek eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Okulumuzun lise kısmında eğitim alan öğrenci sayımız her geçen yıl artmakta olup 2020-2021 eğitim öğretim yılında yaklaşık 260 civarında öğrencimiz eğitim alacaktır.

2015-2016 eğitim öğretim yılında okulumuzun bünyesinde açık lise eğitimi verilmeye başlanmıştır. Tam gün tam yıl eğitim başlamasından sonra İlkadım, Kavak, Ladik vb ilçelerde yüz yüze eğitim alan ve Asarcık ilçesinde ikamet eden birçok öğrenci naklini okulumuza alarak eğitimlerini sürdürmektedir. Okulumuzda yüz yüze eğitim alan yaklaşık 50 öğrencimiz mevcuttur.

2017-2018 Eğitim öğretim yılında okulumuzun bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu açılmıştır. İmam Hatip ortaokulunda her sınıf seviyesinde 1 şube ile eğitime devam edilmektedir. Ortaokul sınıflarımızda 70 civarında öğrencimiz eğitim almaktadır.

Okul açıldığında okulumuza Halil Bilici Anadolu İmam Hatip Lisesi adı verilmiştir. 26/06/2018 tarihinde il MEM komisyon kararı doğrultusunda okulumuzun ismi Halil İyison Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir.