SAMSUN / ASARCIK - Halil İyison Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS

Nis

Okul Rehber Öğretmenimiz Mert BAŞ tarafından YKS'ye girecek öğrencilere yönelik Motivasyon ve Test Çözme Teknikleri ile ilgili seminer çalışması yapılmıştır.

Mrt

11 Ocak Pazartesi günü Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde  11.01.2024 tarihinde Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam hatip Lisesi'nde ve 29.02.2024 tarihinde Zoom üzerinden yapılan İl Bazlı Hedef YKS Zümre Toplantısına okulumuz Hedef YKS koordinatörü Havva ŞAHİN katılım sağlamıştır. Öğrenci kampları, DYK'lar gibi konuların görüşüldüğü toplantı yapılan örnek çalışmaların paylaşılmasıyla sona ermiştir.

Mrt

Okulumuz rehber öğretmeni Mert BAŞ tarafından öğrencilerimize yönelik Etkili Ders Çalışma Yöntemleri ile ilgili seminer çalışması yapılmıştır. Öğrencilerin çalışma yöntemlerinin de değerlendirildiği bu çalışmada öğrencilerin soruları cevaplanarak farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.

Mrt

Okulumuz rehberlik servisi tarafından MSÜ tanıtım çalışmaları kapsamında afiş hazırlanmış olup öğrencilerin görebileceği yerlere asılarak bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

Mrt

Hedef YKS Projesi kapsamında 1.dönem yapılan deneme analizlerinin velilerle paylaşılması ve 2.dönemde yapılacak çalışmalar ile ilgili velilerin bilgilendirilmesi için Hedef YKS okul koordinatörümüz Havva ŞAHİN tarafından velielr ile toplantı gerçekleştirilmiştir.

Mrt

11.sınıf öğrencilerimizin Hedef YKS'yi tanımaları ve 12.sınıfa geçtiklerinde yapacakları etkinlikler ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak için Hedef YKS Tanıtım Afişi hazırlanmış olup öğrencilerimizin bilgilenmeleri sağlanmıştır.

Şbt

Kariyer Günleri etkinliği kapsamında Canik Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde görevli Sosyolog Mine ÖZAYRANCI tarafından 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik mesleki tanıtım çalışması yapılmıştır.  Sosyolog nedir, Sosyoloji ve Sosyal Hizmetler bölümleri arasındaki farklar, sosyoloji bölümünün çalışma alanları, çalışma imkanları vb. konularda öğrencilerimizin cevaplarını yanıtlayan Mine ÖZAYRANCI'ya teşekkür ederiz.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için hazırlanan Deneme Takvimimiz planlandığı şekilde uygulanmaktadır.

Ara

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından öğrencilerimize yönelik İtfaiyecilik mesleği ile bilgi ve yangın eğitimi verildi. Eğlenceli geçen etkinlik öğrencilerimizin yangın tüpü ile yangın söndürmeleri ile sonlandırılmıştır.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mezun Öğrenci Buluşmalarına okulumuz öğrencileri katılım sağladı. Mezun öğrencilerin tecrübelerinin paylaşıldığı verimli geçen çevrimiçi toplantı öğrencilerimizde farkındalık oluşumuna katkı sağladı.

Kas

Hedef Yks Üniversite Hazırlık Prgoramı kapsamında okulumuzda Akademik Takip Komisyonu Odası oluşturulmuş ve program ile ilgili tanıtıcı ve bilgilendirici görseller sınıflarımızda ve okulumuz muhtelif yerlerine asılmıştır.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında uygulanacak olan HEDEF YKS programı hakkında 12. sınıf öğrenci ve velilerine yönelik müdür yardımcımız Tayfun BAYSAL ve Hedef YKS Okul Koordinatörümüz Havva ŞAHİN tarafından tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda YKS'de öğrencilerin başarılı olabilmeleri için okulda yapılacak çalışmalar, öğrenci ve velilerin yapması gereken konular ile ilgili fikir alışverişinde bulunulmuştur.